Japanse Rijsttafel

Sushi

Het is natuurlijk leuk om dit zelf te maken. We hebben nori vellen, wasabi, sojasaus (Kikkoman), Japanse sushi rijst en Daikon wortel sushi azijn. Je kunt er zalm, tonijn, komkommer en avocado reepjes aan toevoegen. Een matje om de sushi’s in op te rollen hebben we ook! 

 

Yakitori

We hebben heerlijke yakitori saus en mooie Japanse prikkers. Enige wat je hoeft te doen is kipfilet in blokjes snijden, marineren, het aan de stokjes rijgen en bakken/ grillen.

 

Bijgerechten

Beroemde mie soorten uit Japan, zijn Udon, Ramen, Soba. Udon is een dikke witte gladde tarwemie. Ramen is een gele mie die wat meer een bite heeft. Soba is van boekweit gemaakt. Het belangrijkste is een goede soepbasis. Dit kun je zelf trekken met vlees of je kunt een kant-en klare Japanse Dashi bouillon gebruiken. Je kunt er ook Shiitake paddenstoelen, zeewier, miso en groentes aan toevoegen. Wellicht vind je het lekker om er nog reepjes kip of garnalen aan bij te doen met een halfgekookt ei. Voor een beetje pit, kun je er Japanse chili poeder of – olie aan toevoegen.

 

Edamame

Deze hebben we in de diepvries liggen en kun je 8 minuten in water koken. Voor het opdienen, kun je er zeezout overheen strooien om het goed te laten smaken.

 

Misosoep

We hebben Shiromiso of Akamiso waar je een soepbasis kunt creëren. Hier kun je zeewier, shiitake en Japanse silken tahoe aan toevoegen.

 

Lekker om bij te drinken

  • Japanse groene thee
  • Sapporo bier
  • Sake