Vietnamese Streetfood

Phoh met rundvlees

Het zou leuk zijn om dit een keer van scratch te maken zoals in de traditionele Vietnamese keuken. Als je deze zelf maakt, moet je het wel 3 uur laten trekken. Je hebt rundvlees, mergpijp, schenkel, gember en uien nodig. Andere specerijen die we verzorgen zijn: kaneel, cardamom, koriander (vers) en ster anijs. Als je echter geen tijd hebt, dan hebben we rijstnoedels voor je en een basis bouillon.

 

Rijstvelrolletjes met garnalen, kip of eend

Een voorgerecht wat altijd goed in de smaak valt, zijn de rijstvelrolletjes. Om je het leven makkelijker te maken, kun je ook de ingrediënten neerzetten en ieder zijn eigen rol laten maken. Nog meer gezelligheid aan tafel dus. We hebben droge rijstvellen, die zacht worden als het in warm water laat weken. Als ingrediënten kun je mihoen voorbereiden, met takjes thaise basilicum en munt. Zelf toevoegen zijn komkommer, sla en eventueel zeewier (Chuka wakame)

Niet te vergeten het sausje, want dat maakt het juist lekker. Het is erg makkelijk te maken. Met een vijzel stamp je de fijngesneden stukjes nog fijner. Je doet er suiker, limoen, een beetje vissaus en water bij. Proef terwijl je het roert en voeg water of suiker toe om de sterke smaak van de limoen en vissaus te verminderen. Roeren en voilà. Een ander heerlijk sausje is pindasaus. Ze voegen hier dan wel knoflook, kokosmelk, en limoensap aan toe. 

Voor een volledig recept, check: https://www.recipetineats.com/vietnamese-rice-paper-rolls-spring-rolls/#wprm-recipe-container-21094

 

Eierpannenkoek met garnalen, taugé en groenten (Banh Xeo)

Dit is een krokante pannenkoek gemaakt van ei. De bloem, kokosmelk, vissaus, rijstwijnazijn die je hiervoor kunt gebruiken hebben wij in de toko. Daarnaast kun je de ingrediënten ook vers bij ons halen, zoals garnalen (diepvries), taugé, limoen, rawit, gemalen kurkuma, lente-ui en koriander. Wat je zelf kunt toevoegen zijn wortels – julienne, verse munt en komkommer.

Voor een heerlijk recept, check: https://www.culy.nl/recepten/vietnamese-pannenkoek-banh-xeo/

 

Vietnamese limoengras gekarameliseerde kip noedel

Dit is een makkelijk gerecht die je van te voren kunt bereiden als je grote groepen ontvangt. De kip filet marineer je met vissaus, suiker, rijstwijn, knoflook, chilli, en limoensap.  https://www.recipetineats.com/vietnamese-chicken-noodle…/

Lekker om bij te drinken

Vietnamese koffie met gecondenseerde melk