Koreaanse Rijsttafel

Kimchee

Dit zijn gefermenteerde groenten, heerlijk als appetizer of om als tussendoortje te eten.

 

Gyoza

8 soorten gyoza – dit zijn Koreaanse dumplings met een heerlijke vulling met vlees, zoals kip, varken, rund en eend, maar ook vegetarisch.

 

Bimbimbab 

Zeker onmisbaar is de welbekende Bimbimbab. Dit betekent letterlijk ‘rijst gemengd met vlees en verscheidene groenten’. Het lijkt op een pokébowl, maar komt dan geserveerd in een hete stenen grillpot/kom. Het is dan lekker omdat de onderkant van de rijst nog sissend aan het grillen is waardoor het een soort van gebakken nasi wordt. Ze presenteren het altijd mooi met een half rauw omelet. Dit eitje vermeng je door de groente en rijst en wordt zo verder verhit. Wat er vaak in zit, is taugé welke je vers bij ons kunt halen. Ook de rode Gochujang saus, sesamolie, sesamzaad, shiitake, zeewier, en vele soorten rijst kun je bij ons krijgen. Andere ingrediënten die je zelf toevoegt, zijn wortel en spinazie.

 

Check voor een lekker recept: https://mykoreankitchen.com/bibimbap-korean-mixed-rice-with-meat-and-assorted-vegetables/

 

Bulgogi rundvlees ribs

Een van onze andere favorieten, is Bulgogi – Koreaanse BBQ rib. Het is een sappig stuk runder rib van de BBQ grill. Met onze Bulgogi marinade heb je deze binnen no-time gegrilled.

 

Japchae 

Dit gerecht dateert al van de 17e eeuw. Dit zijn roergebakken zoete aardappel noedels met rundvlees en groente. Heerlijk als bijgerecht, maar omdat er zoveel heerlijke ingrediënten in zitten, kun je dit ook als een hoofdmaaltijd eten, geserveerd op een bedje van rijst. 

Wij hebben natuurlijk een marinade mix voor je, maar je kunt het ook maken met Koreaanse rijstwijn (mirin), sojasaus, sesamolie, honing, bruine suiker en zwarte peper. Wat we ook hebben zijn die heerlijke, gezonde shiitakes. Voor wat pit, kunt je er rode chili peper doorheen doen. Voor de finesse strooi je er een snufje sesamzaad en zeezout over heen. Zelf toevoegen: rundvlees (rib-eye of biefstuk) reepjes, spinazie, gebakken ei, wortel -julienne, rode paprika.

Met ongeveer dezelfde ingrediënten zou je ook een rijstcake kunnen gebruiken. Topokki (rijstcake) is verkrijgbaar bij ons in de toko.

Voor een goed traditioneel recept: https://mykoreankitchen.com/korean-glass-noodle-stir-fry-japchae/