Surinaamse Rijsttafel

De Surinaamse keuken is een combinatie van een aantal internationale keukens onder andere de Indiase, Afrikaanse, Indonesische (Javaanse), Chinese, Nederlandse, Joodse en Portugese. Dit kan alleen maar goed smaken!

 

Saoto soep

Wie kent het niet! We hebben een kant en klare saoto mix (gebakken frietjes, uitjes en crispy soeon) met kip bouillon en saoto ketjap. Het enige wat je zelf hoeft toe te voegen, zijn een heerlijk gekookt eitje, kippenvlees en rijst.

 

Roti kip masala met kousenband en aardappelen

Ook erg lekker is de roti-kip masala. We hebben hier verschillende soorten roti-vellen die je in de vriezer kunt bewaren. De kerriepoeder die hierbij gebruikt wordt, is de Masala kerrie. De Hindoestaanse is overigens erg lekker. De Masala kerrie, de kip bouillon en tomatenpuree kun je bij ons halen. De kousenband hebben wij zelfs vers. Als je van de traditionele Surinaamse pit houdt, dan kun je er wat verse madame jeanette aan toevoegen. Andere sambals passen er ook goed bij, zoals de sambal madame jeanette. Zelf kun je er nog eieren aan toevoegen.

Wat ook wel goed samen gaat met de roti is zoutvlees, dit kun je bij ons gekoeld kopen. Het moet wel gekookt 1,5-2 uur gekookt worden om het vlees zachter te laten worden en om de zoute smaak te verminderen. Naar behoefte het water ook een keer of 2 verversen bij het koken.

Voor een leuk recept: https://soulfood.nl/surinaamse-roti-kip-masala-kousenband/

 

Bakkeljauw + Cassave friet (telo)

Een gouden combi en oh zo heerlijk. Bakkeljauw kun je bij ons gekoeld verkrijgen. Je maakt dit met ui en tomatenpuree. Wij hebben verse cassave maar ook uit de vriezer. Deze kun je in een friet vorm snijden en frituren.