Thaise rijsttafel

Thaise Kipsaté met pindasaus

Dit wordt in heel Zuid-oost Azië geserveerd en is een erg populair gerecht. Voor de kipsaté kun je kipfilet gebruiken, in stukjes aan een mini spies. Je kunt het interessanter maken door er een bananenblad omheen te wikkelen en vast te zetten met cocktailprikkers. We hebben mooie prikkers en bananenbladeren voor je. De saté saus kun je zelf maken met pindakaas, kokosmelk, limoen en een rood pepertje. Ook deze kun je bij ons kant en klaar verkrijgen.

Heerlijke curry’s

Rode, groene, matsaman, panang of gele curry mixes die je makkelijk kunt gebruiken om vlees te marineren met kokosmelk en groenten zoals Thaise basilicum en okra. Terwijl de rest van Thailand jasmijn rijst eet, eten de noorderlingen kleefrijst. Dit rollen ze op in balletjes en dopen het dan in de curry.  

 

Pad Thai noedels

Wat je nodig hebt zijn tijgergarnalen, rijstmie, gedroogde garnalen, daikon, tahoe, gedroogde chilivlokken, taugé, geroosterde pinda’s, donkere sojasaus, Thaise vissaus, tamarinde pasta, koriander en limoen. Dit kun je allemaal bij ons vinden. Mocht je voor gemak gaan of heb je weinig tijd, dan kun je onze Pad Thai mix eens proberen.

Tom Yum Kung Soep

Dit is veelal een voor- of tussengerecht. Alle ingrediënten zijn bij ons verkrijgbaar, zoals gamba’s, sereh (citroengras), kaffir limoen blaadjes, stropaddestoelen, Thaise vissaus, kippenbouillon, limoen, lente-ui, en verse koriander, rode pepers. Durf je het nog niet zelf te maken, dan hebben we hier ook een bouillon basis voor je.